MERKEZ HAKKINDA > Misyon ve Vizyon
Misyon ve Vizyon
Misyon
Yalova Üniversitesi Uluslararası Çatışma Çözümleri Merkezi (YÜÇAM)’ın misyonu çatışma çözümlerine akademik bir anlayışla yaklaşarak, çatışmaların barışçıl çözümlerine yönelik katkı sağlamak ve bilgi üretmektir. YÜÇAM, bünyesinde gerçekleştirdiği araştırma, konferans, çalıştay, seminer ve toplantılar aracılığıyla bu amacını gerçekleştirmeyi hedeflemektedir. Ayrıca, İngilizce yayınlanan Alternatives: Turkish Journal of International Relations ve Türkçe yayınlanan Barış Araştırmaları ve Çatışma Çözümleri Dergisi olmak üzere iki dergi çıkarmaktadır.

Vizyon
YÜÇAM’ın vizyonu çatışmaların şiddete gerek kalmadan, barışçıl yollardan çözümüne yönelik teorik ve pratik perspektifler geliştirmek ve bu yönde akademik bilgi ve değer üretebilen bir merkez haline gelmektir.