Yazılar
Yrd. Doç.Dr. Mehmet A. UĞUR
1971 yılında doğdu ve Marmara Üniversitesi’nden Uluslararası İlişkiler lisans derecesi aldı. Dr. Ugur, ODTU’de uluslararası güvenlik konularında yapıyor olduğu yüksek lisans tez calışmasını bırakarak 1998 yılında burslu olarak ABD’ne gitti. University of Delaware’de Amerikan Hukuku ve Hukuk İngilizcesi sertifika programına katıldı. Daha sonra 2000 yılında Tufts Universitesi, Fletcher School of Law and Diplomacy’den MALD (Hukuk ve Diplomasi Yuksek Lisansi) derecesini aldı. Aynı okulda doktora çalışmalarına devam etti ve doktora derecesini uluslararası çevre politikası, uluslararası muzakere ve küresel yönetişim alanlarında aldı.