Yazılar
Prof. Dr. Kenan DAĞCI

9 Şubat 1973'te Kırşehirde doğdu. İlk ve Orta öğrenimini Nevşehir ve Çankırı'da tamamladı. 1996 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümünden iyi dereceyle mezun oldu. İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Avrupa Topluluğunun Hukuki Yapısı Bilim Dalında (Hukuk Fakültesi) 1999'da Yüksek Lisans (MA), 12 Aralık 2004 tarihinde Avrupa Birliği Anabilim Dalında Doktora (Hukuk Fakültesi) (Ph.D) derecesi aldı. 14 Nisan 2008 tarihinde Uluslararası İlişkiler alanında doçent oldu. 2005-2008 yılları arasında Kocaeli Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası ilişkiler Bölümü'nde Öğretim Üyesi olarak görev yaptı.

2008-2011 tarihinde Yalova Üniversitesi Yalova Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü görevini yürüttü. 2009-2011 yıllarında Yalova Üniversitesi İngilizce Uluslararası İlişkiler Bölümünün kurucu bölüm başkanlığını yürüten Dr. Dağcı, 2010 yılında da Uluslararası Çatışma Çözümleri Merkezinin (YÜÇAMın) kurulmasında görev almış ve halen aynı kurumun Müdürlüğünü yürütmektedir. Dr. Dağcı, 2004-2005 yıllarında Stratejik Öngörü Dergisi'nin, 2005-2010 yılları arasında ise Alternatives dergisinin editör yardımcılığı görevlerinde bulunmuştur. 2010 yılından itibaren Alternatives dergisinin genel yayın yönetmenidir.

Dr. Dağcı 2011-2012 döneminde ABD'de bulunan Cornell University - Department of Near Eastern Studies ve Mario Einaudi Center for International Studies bünyesinde misafir öğretim üyesi olarak görev yaptı. Çalışmaları Avrupa Birliğinin Küresel ve Bölgesel Politikaları, Türk Dış Politikası ve Çatışma Çözümleri üzerine yoğunlaşmıştır. Türk Dış Politikası, AB'nin Orta Doğu, Kafkaslar ve Afrika, siyaseti üzerine bir çok makale, bildiri vs. çalışmaları mevcuttur.