Yazılar
Yrd. Doç.Dr. Murat ALAKEL
1972 yılında Adana-Osmaniye’nin Bahçe ilçesinde doğdu. İlköğretimi ve Orta eğitimini ise Adana-Seyhan’da burslu olarak tamamladı. Lisans eğitimini, Ankara’da, Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünü (ÖSYM) bursuyla tamamladı (1997). Yüksek Lisansı Uluslararası İlişkiler (2000); Doktorayı ise Marmara Üniversitesi Siyaset bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünde, İstanbul’da tamamladı (2008). Yurtiçi ve dışında(Türkmenistan, Kırgızistan ve KKTC), Uluslararası İlişkiler bölümünde Öğretim Görevlisi olarak görev yapmıştır. Aydın, Arel ve diğer üniversitelerde ders vermiştir. Avrupa Birliği, Ortaasya, Ortadoğu, Milliyetçilik, siyasal ekonomi gibi genel bölgelerin yanında mikro konular(su-çevre, güvenlik, barış çalışmaları, entegrasyon) üzerine de çalışmaktadır. İyi derecede İngilizce bilmektedir. Orta derece Rusça, temel Fransızca ve Arapça bilmektedir.