Etkinlikler / Latin Amerika ve Afrika'da Desantralizasyon Konferansı Gerçekleştirildi
Latin Amerika ve Afrika'da Desantralizasyon Konferansı Gerçekleştirildi
14.02.2011

Yalova Üniversitesi Uluslararası Çatışma Çözümleri Uygulama ve Araştırma Merkezi (YÜÇAM) tarafından düzenlenen geleneksel pazartesi toplantılarının ikincisinde, Kültür Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Köni Orta Amerika ve Afrika’da Desantralizasyon konulu bir konferans vermiştir..

Yalova Üniversitesi Yalova üniversitesi Sürekli Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi (YÜSEM) Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğe Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Recep H.Eren, YÜSEM Müdürü Prof.Dr. İsmail Adak, YÜÇAM Müdürü Doç.Dr. Kenan Dağcı ile Vali Yardımcısı Cezmi Türk Göçer, İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Şişman, Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Birol Özsümer ve çok sayıda akademisyen ile öğrenci katıldı. Açış konuşmasını gerçekleştiren Doç.Dağcı, YÜÇAM olarak pazartesi toplantılarında küresel konulara eğileceklerini belirterek Yalova Üniversitesi’nin uluslararası çalışmalarda lider olacağını belirtti.

Prof.Koni konuşmasında Latin Amerika ülkelerindeki desantralizasyon olgusunu Venezuela ve Bolivya gibi örnekler üzerinden anlatarak benzer bir sürecin Mısır’daki son olaylar ve yönetim değişikliği üzerinde de etkili olmuş olabileceği tezini işledi. Kuzey Afrika ülkelerindeki domino etkisine de değinen Prof.Koni, olası gelişmeler üzerinde de durarak öngörülerde bulundu. Katılımcıların sorularının cevaplanmasının ardından Köni’ye Yalova Vali Yardımcısı Göçer ve Prof. Eren tarafından logolu fincan ve çiçek takdim edilerek teşekkür edildi.

14.02.2011 13:00 / 14.02.2011 14:30