Etkinlikler / George Mason Üniversitesi’nde Suriye krizi arabuluculuk simülasyonu yapıldı.
George Mason Üniversitesi’nde Suriye krizi arabuluculuk simülasyonu yapıldı.
YÜÇAM Müd. Yrd. Öğr. Gör. Pınar Akpınar, 19 Mart 2013 tarihinde misafir öğretim üyesi olarak bulunduğu George Mason Üniversitesi School for Conflict Analysis and Resolution (S-CAR)’da Dr. Maneshka Eliatamby'nin dersi kapsamında düzenlenen ‘Suriye Krizi’ konulu arabuluculuk simülasyonuna gözlemci olarak katıldı. Akpınar simülasyonun özellikle ‘Türkiye’ ve ‘Suriye Muhalefeti’ ayaklarının hazırlanmasında yardımcı oldu. S-CAR yüksek lisans öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşen simülasyonda, Suriye-Türkiye sınırında sığınmacılar için AB’nin ve BM’in koordinasyonunda bir ‘ateşsiz bölge’ (non-fire zone) oluşturulabileceği önerisi de dahil olmak üzere birçok öneride bulunuldu.
19.03.2013 10:00 / 19.03.2013 19:00