Etkinlikler / YÜÇAM Konferans Serisi 2014-15: Mutlak Savaş: Birinci Dünya Savaşı’nın Kökenleri Üzerine Clausewitzyen Bir Çözümleme
Yalova Üniversitesi Uluslararası Çatışma Çözümleri Uygulama ve Araştırma Merkezi (YÜÇAM) tarafından düzenlenen “Mutlak Savaş: Birinci Dünya Savaşı’nın Kökenleri Üzerine Clausewitzyen Bir Çözümleme” başlıklı konferans İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Burak Gülboy’un konuşmacı olarak katılımıyla 19 Kasım 2014 Perşembe Günü Yalova Meslek Yüksekokulu Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Yalova Üniversitesi Öğretim Üyelerinin ve öğrencilerinin katılımı ile gerçekleşen konferansta yaptığı açılış konuşmasında YÜÇAM Müdürü Prof. Dr. Kenan Dağcı Birinci Dünya Şavaşı’nın başlangıcının 100. Yılı olmasına karşın üniversitelerin bu konuya az ilgi gösterdiğini belirterek konferasın bu açıdan da önem taşıdığını söyledi. Konuşmacı Doç. Dr. Burak Gülboy ise Birinci Dünya Savaşı’nın nedenleri ve kökenleri açısından mevcut yaklaşımların yetersizliklerini ortaya koyarak savaşın kökenlerini anlamaya dönük Clausewitz’in “mutlak savaş” distopyası kavramı çerçevesinde yeni ve alternatif bir çözümleme sundu. Doç. Dr. Gülboy’un Konferansa da ismini veren ve Ağustos 2014’te yayımlanan ““Mutlak Savaş: Birinci Dünya Savaşı’nın Kökenleri Üzerine Clausewitzyen Bir Çözümleme” isimli kitabına buradan (link:http://www.idefix.com/kitap/mutlak-savas-burak-gulboy/tanim.asp?sid=P36H3MT4ES8SXR90DPD5 ) ulaşabilirsiniz.
19.10.2014 00:00 / 19.10.2024 00:00