Etkinlikler / YÜÇAM Konferans Serisi 2014-15: Siyasi ve Hukuki Boyutlarıyla Türk Dış Politikasında Güncel Sorunlar

Yalova Üniversitesi Uluslararası Çatışma Çözümleri Uygulama ve Araştırma Merkezi (YÜÇAM) tarafından düzenlenen “Siyasi ve Hukuki Boyutlarıyla Türk Dış Politikasındaki Güncel Sorunlar” başlıklı konferans İstanbul Kültür Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan KÖNİ ve Uludağ Üniversitesi Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet GENÇ’in konuşmacı olarak katılımıyla 11 Aralık 2014 Perşembe Günü Yalova Meslek Yüksekokulu Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi ERUSLU, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin YILDIRIM, İİBF Dekanı Prof. Dr. Cihangir AKIN ile Yalova Üniversitesi  Öğretim Üyeleri ve öğrencilerinin katılımı ile gerçekleşen konferansın oturum başkanlığını YÜÇAM Müdürü Prof. Dr. Kenan DAĞCI yaptı. Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi ERUSLU’nun açılış konuşmasının ardından ilk sözü alan Prof. Dr. Hasan KÖNİ uluslararası hukukun oluşturulması ve uygulanmasında güçlü devletlerin rolüne işaret ederek Türk Dış Politikasından çeşitli örnekler verdi. Ardından, Prof. Dr. Mehmet GENÇ, uluslararası hukukun güç politikası ile ilişkisini Birleşmiş Milletler’in yapısı üzerinden anlattı.  Konferasın sonunda katılımcıların sorularını yanıtlayan konuşmacılara YÜÇAM adına katılım plaketleri takdim edildi.

11.12.2014 00:00 / 11.12.2024 00:00