Etkinlikler / Demokrasi ve İnsan Hakları Konferansı
Yalova Üniversitesi Uluslararası Çatışma Çözümleri  Uygulama ve Araştırma Merkezi (YÜÇAM) tarafından düzenlenen “Demakrasi ve İnsan Hakları” konulu konferans Raif Dinçkök Kültür Merkezi Konferans  Salonu’nda yapıldı.  Konferansın konuşmacı konuğu İstanbul Ticaret Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Başkanı Prof.Dr. Atilla YAYLA idi. Konferansın açılış konuşmasını yapan Yalova Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. M.Niyazi ERUSLU, Yalova Üniversitesi olarak toplumun bütün sorunlarıyla yakından ilgilendiklerini ve toplumsal sorunların çözümüne katkı sunmak adına her konuda alanında en iyilerle çalıştıklarını ifade etti. Öğrencilerin toplumsal gelişmelere olan ilgisini canlı tutmak adına konusunda uzman kişileri Yalova Üniversitesine davet ettiklerini ifade eden Prof. ERUSLU bu bağlamda konferans vermek üzere Yalova Üniversitesi’nde bulunan Prof.Dr. Atilla YAYLA’ya katılımlarından dolayı  teşekkür etti. Sonrasında kürsüye gelen Prof.Dr. Atilla YAYLA Türkiye’nin demokratik gelişim sürecini analiz etti. 1876’dan  bugüne yaşanan süreçte zaman zaman sekteye uğrayan demokratikleşme adımlarını , Türkiye’deki siyasal akımları ve ideolojileri değerlendiren Prof. YAYLA Türkiye’de demokratikleşme adımlarının istenen düzeyde olmasa da son 10 yılda ciddi mesafeler kat ettiğini ifade etti. Siyasi partilerin demokrasinin ayrılmaz bir unsuru olduğuna vurgu yapan Prof. YAYLA, seçimlerin bir demokrasi şöleni olduğunu ve halkın iradesinin egemen kıldığını söyledi.  Konferansın kapanış konuşmasını yapan YÜÇAM Müdürü Prof.Dr. Kenan DAĞCI’da katılımlarından dolayı Prof.Dr. Atilla YAYLA’ya teşekkürlerini sundu. Konferansın sonunda Uluslararası Çatışma Çözümleri  Uygulama Araştırma ve Merkezi (YÜÇAM) tarafından düzenlenen “Uluslararası Çatışma Çözümleri “ eğitimini başarıyla tamalayan öğrencilere sertifikaları verildi.
17.03.2015 00:00 / 17.03.2025 00:00