Etkinlikler / Suriye-İran İlişkilerinde Çatışma ve Çözüm Dinamikleri
Yalova Üniversitesi Uluslararası Çatışma Çözümleri Uygulama ve Araştırma Merkezi (YÜÇAM) ve Yalova Üniversitesi Çatışma Çözümleri Kulübü’nün katkılarıyla düzenlenen “Suriye- İran İlişkilerinde Çatışma ve Çözüm Dinamikleri” konulu konferans 16 Nisan 2015 Perşembe günü Yalova Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Konferansın konuşmacı olarak konuğu İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Başkanı Prof. Dr. Gülden Ayman idi. Konferansın Açış konuşmasını yapan Yalova Üniversitesi Uluslararası Çatışma Çözümleri Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü, Yalova Üniversitesi Sosyal Bilimler Ensitüsü Müdürü ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Başkanı Prof. Dr. Kenan Dağcı davetini kabul edip Yalova Üniversitesi’ndeki bu konferansa teşrif eden Prof. Dr. Gülden Ayman’ a katılımlarından dolayı müteşekkir olduğunu ifade etti. Programın sunucusu Uluslararası İlişkiler 2.sınıf öğrencilerinden Ahmet Gülseçgin’in davetiyle kürsüye gelen Prof. Dr. Gülden Ayman Suriye-İran ilişkilerinin bir analizini yaptı. Uluslararası çatışmaların kıyaslanabilir örneklerinin var olduğuna ve birçok çatışmanın klasik yollarla çözülemediğine vurgu yapan Prof. Ayman, bu sorunların başında kimlik çatışmasını içeren territoryel sorunların yer aldığını belirtti. Çatışma çözümünde zaman faktörüne de değinen Prof. Ayman, İran-Suudi, İran-Suriye, İran-ABD, Suudi-ABD ilişkilerinin incelenmesinin ve bölgenin anlaşılmasında analizinde önemli olduğuna vurgu yaptı. Prof. Dr. Ayman, dinleyicilerin sorularını yanıtladıktan sonra konferansın sonunda; Prof. Dr. Kenan Dağcı konferansa katılımlarından dolayı Prof. Dr. Gülden Ayman’a plaketini takdim etmiştir.
16.04.2015 00:00 / 16.04.2025 00:00