Yorum Haber > Küresel Çalışmalar > Sivil Toplum Örgütleri > Kırgızistan'da Barış için Kadın Platformu
Kırgızistan'da Barış için Kadın Platformu
27 Şubat - 03 Mart 2011

Yalova Üniversitesi İİBF Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Nevra Esentürk ve YÜÇAM Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Pınar Akpınar 27 Şubat - 03 Mart 2011 tarihleri arasında Dışişleri Bakanlığı Stratejik Araştırmalar Merkezi'nin öncülüğünde TESEV ve Gökkuşağı Kadın Platformu'ndan kadın temsilcilerle birlikte Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'e bir seyahat gerçekleştirmişlerdir.

Türk ve Kırgız Kadınları Dayanışma Platformu'nun ilk adımlarını atmayı amaçlayan seyahat kapsamında Manas Üniversitesi, Atatürk - Alatoo Üniversitesi, Pskikolojik Sağlık ve Toplum Derneği, Kadınlara Yardım Merkezi, KC Cumhurbaşkanlık İdaresi Etnik Kalkınma, Dini Siyaset ve Halkla İlişkiler Birimi, Kırgızistan Kadınlar Kongresi, Demokrasi ve Sivil Toplum Koalisyonu ve SEZİM Kadınlar ve Aileler için Kriz ve Psikoloji Merkezi ziyaret edilmiştir.

Ziyaretler sırasında Kırgızistan'da 2010 Nisan ayında çıkan etnik çatışmalarla ilgili bilgiler alınmış ve çatışma sonrası yapılanma sürecine kadınların nasıl dahil edilebileceğine dair fikir ve öneriler geliştirilmiştir. Ayrıca, görüşülen kurumlarla yapılabilecek işbirliği alanları ve ortak proje fikirleri değerlendirilmiştir.

Ziyareti değerlendiren Yrd. Doç. Dr. Nevra Esentürk ve Öğr. Gör. Pınar Akpınar oluşturulan "Türk ve Kırgız Kadınları Dayanışma Platformu" sayesinde Türkiye'den Kırgızistan'a ilk kez bir sivil inisiyatifin gerçekleştirildiğini belirtmişlerdir. Türkiye için Kırgızistan'ın çok önemli bir ülke olduğunu vurgulayan öğretim üyelerimiz bölgeye yönelik projelerin çoğalmasını, sivil inisiyatiflerin artması temennisinde bulunmuşlardır.
18.05.2011 12:00 /